RECEPT: KOROŠKI POVITNIKI
RECEPT: KOROŠKI POVITNIKI
15. 11. 2024
Nadja P.
Koroški povitniki so štrukljem podobna jed, poznana predvsem na koroških mizah. Danes le še redke gospodinje znajo pripraviti to domačo, tradicionalno dobroto.
Potrebujemo:
moka |
300 g |
topla voda |
2.5 dl |
ščepec soli |
|
kis |
1 čajna žlička |
čebula |
2 |
jajca |
10 |
nasekljan drobnjak |
1 skodelica |
Postopek priprave:
Iz moke, vode, kisa in soli zamesimo testo.
Čebulo nasekljamo in prepražimo, nato na njej spražimo jajca.
Testo razvlečemo in premažemo s praženimi jajci, dodamo jim lahko tudi malo sladke smetane, da bo mazanje lažje.
Po vrhu potresemo drobno nasekljan drobnjak.
Kot štruklje zvijemo v krpo in 10 minut kuhamo v vreli vodi, nato zvitek vzamemo iz vode in ga narežemo na kolobarje, široke približno dva centimetra.
Povitnike pri serviranju polijemo z vročimi ocvirki.(Vir: Siol.net)